Velvet Smooth™ Express Pedi FAQ

FAQs

1. Kaj povzroča suho kožo in otiščance?

Naša stopala nas nosijo vse naše življenje, dan za dnem. Vendar pa so pogosto deležna premalo pozornosti. Debela koža na podplatih naših nog zaradi pritiska, težke obremenitve ali pretesne obutve, hitro postane suha, groba in lomljiva. Zaradi pritiska in trenja nastaja presežek novih celic in koža hitro poroženi in ni nič kaj lepe rumenkaste barve.

2. Kakšne so posledice suhe kože in otiščancev?

Če otiščancev ne odstranimo, se lahko občutljiva koža na stopalih poškoduje in postane bolj dovzetna za bakterijske okužbe. Posledica tega so lahko vnetja in kožne glivične okužbe. Suho, luskasto kožo in otiščance je potrebno zaradi tega redno odstranjevati.

3. V čem je novo Scholl Velvet Smooth™ baterijsko strgalo z diamantnimi kristali drugačno?

Velvet Smooth™ baterijsko strgalo ima snemljivi valjček in ergonomsko obliko za enostavno odstranjevanje odvečne kože tudi na nedostopnih mestih. Valjček ima na površini mikrogranulirane delce, ki zagotavljajo nežno in preprosto odstranjevanje otiščancev, ne da bi poškodovali plasti kože.

4. Kakšna je prednost Scholl Velvet Smooth™ baterijskega strgala v primerjavi z ročnim odstranjevanjem otiščancev?

Odstranjevanje otiščancev z novim Scholl Velvet Smooth™ aterijskim strgalom z diamantnimi kristali je hitro in enostavno. Poleg tega, zahteva manj moči, kot je potrebna pri ročnem odstranjevanju otiščancev.

5. Kaj je sedaj drugače pri Scholl Velvet Smooth™ baterijskemu strgalu?

Valjčki novega Velvet Smooth™ baterijskega strgala so izpolnjeni z drobnimi diamantnimi kristali, ki omogočajo boljše in bolj učinkovito odstranjevanje otiščancev. Izbor menjalnih glav valjčka je sedaj večji, na voljo za zamenjavo so različne glave valjčka tako, da lahko uporabite ustrezno velikost zrn glede na debelino otiščancev.

6. Lahko uporabljam Velvet SmoothScholl Velvet Smooth™ strgalo za otiščance na rokah?

Da, Scholl baterijsko strgalo lahko uporabljate za mehčanje otiščancev na notranji površini roke (dlaneh).

 

7. Kako deluje Scholl Velvet Smooth™ baterijsko strgalo z diamantnimi kristali?

Mikro-granule na valjčku Scholl Velvet Smooth™ strgala, zagotavljajo nežno in enostavno odstranjevanje otiščancev brez poškodb spodnjih slojev kože. Novi, nadomestni valjčki imajo zrnca različnih dimenzij,da bi učinkovito in nežno odstranili otiščance različnih debelin.

8. Kaj se doseže z diamantni kristali na nadomestnih valjčkih?

Diamantni kristali se že dolgo uporabljajo v kozmetični in lepotilni dejavnosti in so znani po svojih piling lastnostih. Poleg tega so diamanti eden izmed najtrših materialov na svetu. Kot sestavni deli novih nadomestnih glav valjčka Velvet Smooth, dodatno izboljšujejo ne samo učinkovitost Velvet Smooth strgala, ampak tudi zagotavljajo boljše in učinkovitejše odstranjevanje otiščancev.

 

9. Ali moram imeti za odstranjevanje otiščancev kakšne izkušnje?

Ne, enostavna uporaba in varnostni mehanizem omogoča tudi začetnikom nežno in temeljito odstranjevanje otiščancev.

 

10. Ali obstaja nevarnost poškodbe med odstranjevanjem otiščancev z Velvet Smooth™ strgalom?

Ne, enostavna uporaba in varnostni mehanizem, ki zaustavi glavo pri prevelikem pritisku omogoča nežno, varno in temeljito odstranjevanje otiščancev tudi začetnikom. Ne glede na to, se Velvet Smooth™ strgalo ne sme uporabljati na poškodovani, ranjeni ali razdraženi koži. Če pride do draženja ali težav, je potrebno tretman nemudoma prekiniti.

 

11. Kako pogosto lahko uporabljam Scholl Velvet Smooth™ strgalo in kako pogosto moram ponoviti tretman?

Scholl Velvet Smooth™ strgalo lahko uporabljate kolikor hočete, dokler vaša stopala ne postanejo mehka in brez poroženele odvečne kože in otiščancev. Kako dolgo boste potrebovali tretman pa je odvisno od obremenitve vaših stopal in udobnosti obutve.

12. Zakaj obstajajo tri različne vrste glav valjčkov? Kdaj naj uporabim katero glavo?

Asortiman Velvet Smooth valjčka nudi tri različne vrste valjčkov: zelo grob (ekstra grob), grob in nežen. Odvisno od debeline poroženele kože in otiščanca, se zelo grobi in grobi valjček priporoča za enostavno odstranjevanje večjih grozdov poroženele kože. Zelo grobi valjček je odličen za odstranjevanje debele in trdovratne poroženele kože, medtem ko je grobi valjček primeren za nežnejše a učinkovito odstranjevanje odvečne poroženele kože. Kombinirano pakiranje je sestavljeno iz zelo grobega in finega valjčka, združuje pa tudi dve različni velikosti zrn. Zelo grobi valjček je primeren za odstranjevanje debele in trdovratne poroženele kože, nežen valjček pa odlično gladi kožo in dopolnjuje odličen končen rezultat.

 

13. Moram pred uporabo stopala namakati, oziroma kakšna je najboljša priprava za odstranjevanje otiščancev?

Ne, noge ni treba namakati v kopeli pred uporabo Scholl Velvet Smooth baterijskega strgala. Če je poroženela koža mehka in nabrekla zaradi kopeli,se lahko zgodi, da se otiščanci ne morejo popolnoma odstraniti. Najlažje odstranjevanje otiščancev se doseže na suhi koži. Ni potrebna posebna priprava stopala.

 

14. Ko uporabljam svoje novo Velvet Smooth™ strgalo, se aparat stalno zaustavlja. Kaj naj storim?

Če preveč pritiskate, se aparat samodejno izklopi. Ta vgrajeni varnostni mehanizem ščiti vašo kožo in preprečuje,da naenkrat odstranite preveliki del otiščanca. Poskusite uporabiti manjši pritisk in enakomerno gibanje preko predela kože z otiščanci.

 

15. Imam zelo debelo poroženelo kožo in tretman z Velvet Smooth™ strgalom zahteva veliko časa. Kaj lahko naredim?

Scholl Velvet Smooth™ asortiman ima za vse vrste otiščancev primerne nadomestne glave. Glava valjčka z zelo grobimi zrnci je posuta z diamatnimi kristali in je primerna za nežno in zanesljivo odstranjevanje debele poroženele kože. Prejšnje glave valjčka so imele samo eno granulacijo. Novi asortiman treh različnih granulacij vam omogoča, da boste ostranili tudi debelo poroženelo kožo.

 

16. Že imam Velvet Smooth™ aparat. Ali lahko uporabljam nove glave valjčka z diamantnimi kristali na svojem aparatu?

Seveda lahko uporabite nove Velvet Smooth™ nadomestne glave z diamantnimi kristali in različnimi velikostmi zrn na svojem obstoječem modelu Velvet Smooth baterijskem strgalu.

 

17. Kdaj je najprimernejši čas za odstranjevanje otiščancev?

Velik napor ali napačna obutev vplivata na povečan pritisk, kar povzroči nastajanje otiščancev na vaši koži. Posledice so grde plasti kože in boleča zadebelitev - otiščanec. Zaradi tega priporočamo celoletno in redno odstranjevanje otiščancev. V katerem delu dneva boste odstranjevali otiščance, pa je odvisno od vas.

18. Kako se uporablja Velvet Smooth™ baterijsko strgalo?

Nežno pomikajte aparat okrog poroženelih delov kože, da jih odstranite. Uporabite blagi ali srednji pritisk. Izogibajte se uporabi na razpokani, poškodovani ali krvaveči koži.

19. Kako moramo pravilno držati Velvet Smooth™ v roki za odstranjevanje otiščancev?

Primite baterijsko strgalo z eno roko za ročaj in ga nežno pomikajte okrog otiščanca.

 

20. Moram zamenjati glavo valjčka po določenem številu aplikacij. Kako naj vem, kdaj je potrebno zamenjati glavo valjčka?

Valjčki se morajo zamenjati vsakič, ko so izrabljeni. Obraba je odvisna od intenzivnosti kot tudi od trajanja tretmajev. Izrabljeni valjček ne odstranjuje otiščancev več v celoti, ker abrazivna zrnca niso več prisotna. Praviloma se zdi, da je valjček lažji in da je velikost zrnc zmanjšana. Po potrebi kupite nov nadomestni valjček.

 

21. Kako naj shranim valjček, ki sem ga že uporabljal?

Če menjavate glave valjčka z različnimi velikostmi zrn, shranite glavo valjčka, katerega ste že uporabili (če ni že iztrošen) v majhno plastično vrečko. Seveda pa lahko shranite glave valjčka tudi na običajno mesto.

 

22. Kako naj pravilno odstranim kot odpadek stare glave valjčka?

Lahko jih odložite skupaj z ostalimi odpadki. Ni posebnih zahtev za odstranjevanje starih glav valjčkov.

 

23. Ali moram po uporabi očistiti strgalo?

Da bi očistili glavo valjčka, jo odstranite iz aparata in sperite pod tekočo vodo. Aparat očistite z vlažno krpo. Posušite aparat in glavo valjčka z čisto in suho krpo in ga spravite nazaj v aparat. 

 

24. Zakaj moram stopala negovati po uporabi Scholl Velvet Smooth™ baterijskega strgala?

Posebna nega po odstranitvi odvečne poroženele kože in otiščanca lahko podaljša želene rezultate na svilnato mehkih stopalih. Za optimalno nego stopal je priporočljivo, da jih po odstranitvi otiščancev očistite v sprostitveni Scholl Velvet Smooth™ kopeli. Ta odstrani še zadnje kožne luske in nahrani vašo kožo s kakovostnimi sestavinami. Za optimalne rezultate priporočamo po kopeli dodatno nego stopal s Scholl Velvet Smooth™ intenzivnim serumom. Serum za stopala zagotavlja vaši koži intenzivno vlažnost zahvaljujoč Pentavitinu, ekstraktu zelenega kaviarja in hialuronski kislini.

 

25. Zakaj moja stopala potrebujejo posebno pozornost in posebno kremo za nego?

Naša stopala nas nosijo vsak dan vse naše življenje. Vendar pa jim pogosto namenimo premalo pozornosti. Zaradi strukture kože obstaja velika razlika med kožo na rokah in kožo na stopalih. Koža naših dlani in stopal je približno desetkrat debelejša od preostale kože našega telesa in zato zahteva posebno nego.

 

26. Kakšne prednosti ponujajo Scholl Velvet Smooth™ izdelki za nego stopal?

Z velikim številom kakovostnih sestavin, Scholl Velvet Smooth™ izdelki za nego stopal, omogočajo profesionalno nego stopal doma, v skladu z vašimi individualnimi potrebami.

27. Kaj je tisto, kar naredi izdelke Scholl Velvet Smooth™ za nego stopal tako posebne?

Izdelki za nego stopal Scholl Velvet Smooth™ vsebujejo zelo posebne sestavine, ki doslej še niso bile uporabljene za nego stopal, kot so ekstrakt zelenega kaviarja, vitamina A in E, omega-6 maščobne kisline, hialuronska kislina in mandljevo olje, ki so dobro znane v drugih vrhunskih izdelkih za nego kože.

28. Ali moram istočasno uporabljati vse izdelke, da bi dosegel optimalne rezultate, ali je dovolj, da uporabim na primer samo intenzivni serum?

Posamezni izdelki se lahko individualno kombinirajo pri negi stopal, ki je v celoti prilagojena potrebam slehernega posameznika. Dnevno ali ob koncu tedna, Scholl Velvet Smooth izdelki za nego stopal ponujajo za vsakega nekaj, začenši z ekspresno pedikuro (hitri program-baterijsko strgalo+ intenzivni serum) za tiste v naglici, pa do kompletnega programa nege stopal. Podrobnejše informacije na www.scholl.si.